Förväntan på 2012

Ett nytt år är till ända och vi har gått in i ännu ett år. Någonting i oss säger att vi ska blicka tillbaka på det som har hänt under det gångna året och summera det, för att sedan fira att ett nytt år har tagit vid genom att skjuta raketer och avlägga nyårslöfte, som man kanske i bästa fall lyckas hålla januari ut.
Paulus är radikalare än så. Han säger att han lämnar det som ligger bakom och sträcker sej mot det som ligger framför. Han brydde sej inte om vad han hade åstadkommit. Han var ingen nostalgiker. Han ville bara sträva framåt ännu mer.
Jag ska ändå kort summera året som gick för att sedan fullt ut fokusera på nuet och framtiden.
2011 var året då Johannes Amritzer bad mej och min blivande fru att åka ner ännu en gång tilll Etiopien. Det var fantastiskt att få tjäna Ashagre och Mohammed som är pastorer i pionjärförsamlingen i Harar.
2011 var också året då jag och Anna-Karin sa ja till varandra en strålande sommardag.
2011 är året då jag och Anna-Karin startade vår husförsamling med majoritet afrikaner förstås.
2011 var ett bra år. Det bästa hittills! Men 2012 kommer att bli mycket bättre.
Det spelar ingen roll att jag har varit 2,5 år i Etiopien! Frågan är vad jag gör idag! Det hjälper ingen att jag gjorde något gott 2011! Frågan är "Vem hjälper jag 2012! Det räcker inte att vi hade ett vackert bröllop en solig junidag 2011, det viktiga är hur vårt äktenskap ser ut om 30 år.
Jag är förväntansfull över vad 2012 har att erbjuda och 2013, och 2014, och 2015.....

Vi hörs!

RSS 2.0