Förmiddag på Kattegatt

Så är man väg till Varbergs hamn och sedan Fotö där både Anna-Karin och morsan väntar. Det blev några dagar mer än beräknat i Skagen men till slut har vi fått ordning på grejerna. En stor eloge till Roland som kom över till Danmark och på ett beslutsamt sätt fick ihop alla rör, ventiler och kopplingar som skulle dras. Han organiserade även både svenskar och danskar med allt ifrån att dra fast kopplingar till att åka över halva Danmark och hämta delar.
Hela gänget höll på hela natten ända fram till 8-tiden. Jag fick dock dispens att lägga mej vid 4 i morse för att kunna ta första vakten.
En förmån då det samtidigt är världscuppremiär på längdskidor på tv. Nu börjar det!
Vi hörs!


På väg iland

Så fick vi last till slut och har satt kursen mot Skagen. Vi borde vara där på onsdag kväll.
Har fått morgonvakten och ska snart sätta i mej lite pannkaksfrukost efter resterna som blev över igår.
Annars har jag mycket Harar i tankarna och är jätteglad att få komma tillbaka dit även om det är för en kortare period.
Vi hörs!

Snart i Harar igen!

Du kanske tycker att bloggen inte är vad den har varit sedan jag kom till Sverige i sluten på maj? Du har alldeles rätt. Bloggen skapades i Harar. Mitt i ett missionsfält, mitt ibland oromo och somalier. Mitt ibland de otroligt små rummen som kallades hus där vi drev husförsamlingar och åt injerra ur varandras händer. Sedan jag kom till Sverige har det varit svårare att hålla den standarden på bloggen som då var. Men nu är det slut på det.
Jag och Anna-Karin åker nämligen till Harar under en kortare period i vår. Vi trodde precis som ni att Etiopien och Harar var ett avslutat kapitel för våran del men livet är fullt av överraskningar.
Ännu en gång ska jag få sitta på den skitiga marknaden och berätta vad Jesus har gjort med en nyfrälst kille. Än en gång ska jag åka minibuss i serpentinvägarna i östra Etiopien. än en gång ska jag träffa mina underbara vänner Ashagre och Mohammed. Å vad jag längtar medan det snöblandade regnet piskar mot fönstret.
Just nu befinner jag mej på Fotö men ska strax ner till Helsingborg och ut på en förhoppningsvis lyckad fisketur i Östersjön.
Vi hörs!!!

RSS 2.0