Ett hemskt gott nytt år!!!

Julen har firats, mellandagarna har rusat förbi och ännu ett år har gått. För mej kommer alltid nyår som en överraskning varje år. Det är ju julen man fokuserar på. Det är ju den man lägger ner all energi på och handlar julklappar, går på konsert, julshower bakar och äter god mat.  Var man ska fira nyår kommer alltid i andra hand. Jag har en tendens att glömma bort att nyår kommer så tätt inpå jul. Var ska man fira nyår egentligen. Med familjen? Med vännerna? Ska man åka iväg? Blir man bjuden någonstans? Eller ska man  själv bjuda hem folk?
Förra året firade vi knappt nyår. I Etiopien har man nämligen en helt annan tideräkning och nyåret infaller faktiskt på 11e september. Vi hade trots det gjort upp en liten lägereld men medan vi väntade på tolvslaget satte vi oss i Ashagres rum och tittade på BBC. Fem minuter i tolv fick jag dock väcka folket som hade somnat på golvet. Vi gick ut och räknade ner för att sedan äntligen få lov att gå coh lägga sej.
Lyxmiddagen ska snart fixas till, finkläderna ska på, några tidiga raketer hörs redan utanför och årets sista timmar tickar snabbt iväg. Ikväll åker vi till vännerna i Alby för att fira nyår.
Gott nytt år!!!
Titta gärna in på Anna-Karins nya blogg joyfullife.blogg.se

Vi ses 2011!!!!!

God Jul!

Sällan har jag varit med om att Fotö har varit vitt på julen. Men denna gång när förövrigt hela Sverige är vitt har inte ens Fotö undgått att få en riktig vinter. Jo jag vet att det var en ordentlig vinter i fjol också. Jag har hört talas om den. Men själv befann jag mej då i Etiopien och hade det tretti grader varmt och gjorde mitt bästa för att försöka steka så svenska köttbullar det bara gick. Resten av julmaten hade Katrine redan ordnat då hon kom från Sverige endast två dagar innan.
Nu är förväntan på topp och allting är ordnat inför kvällen. Julmaten är provsmakad, på stereon spelas Carola, isen ligger i hamnen, de första klapparna är redan öppnade, resten är inhandlade och inslagna, julhälsningar har skickats, saltlångan står på spisen, tomtemaskarna är framplockade, sillen är inlagd, julevangeliet är skumläst, granen är klädd och jag och Chrulle har till och med hunnit med en julpromenad på förmiddagen i den 12 gradiga kylan. Ja nu ska vi bara njuta och slappna av med släkt och vänner.
God Jul!

Stressa ner

De senaste dagarna har jag haft ganska lugna morgnar. Förutom igår då vi skulle gratulera Eva kl 6 och jag tog fel på tiden en timme och var där redan kl 5. De lugna morgnarna har gjort att jag verkligen har kunnat äta en ordentlig frukost, sitta med min bibel och bara vara med Gud. Det har varit helt fantastiskt. I ett annars julstressigt klimat behöver man lära sej att slappna av och lyssna till Gud.
Idag har jag läst från Markusevangeliet om hur Jesus botar en man med en förtvinad hand och vilka enorma skaror som följde Jesus så att han och hans lärjungar inte ens hade tid att äta. Jesus vet hur det är att ha fullt upp men han verkade inte stressad. Vilket exempel! Jag tänker jobba på effektivt utan att för den skull stressa. Snart ska jag åka till kyrkan och slå in julklappar till julshowerna i helgen och ikväll ska jag försöka överraska Anna-Karin på något sätt eftersom vi har varit tillsammans i ett halvår idag.

/Filip

Mina fantastiska grannar

Sedan drygt två månader bor jag i en etta någonstans mellan Tumba och Salem i södra Stockholm. Men jag är inte direkt ensam från SOS Church om att bo i dessa gamla men ändå praktiska lägenheterna. Jag har nämligen fått fantastiska grannar. Bara en trappa ner bor Lisa och Mattias Edlund med sin lille Josef. De har blivit lite av rådgivare eller storasyskon till mej och Anna-Karin. De har ett öppet och harmoniskt hem där man alltid är välkommen. De har också massor av erfarenhet från missionfältet i Bulgarien. I nästa trapphus bor en glad liten Ann-Louise som även hon har varit i Bulgarien en längre tid. Hon är en god vän och man blir alltid glad av att ha henne i närheten.
Inte långt därifrån bor Eva som är nyinflyttad. Hon har massor av energi och det händer alltid nåt. Nästa vecka ska vi dit på inflyttningsfika. Det börjar bli tjatigt nu men Eva har också varit i Bulgarien.
Listan börjar bli lång men jag måste bara nämna Maria From som är ännu en i raden av Bulgarienmissionärer. Maria är starkt brinnande och ber med folk till frälsning lite överallt. Hon är kyrkans bästa tolk och har Ma-Jo som inneboende. Ma-Jo är en klippa i församlingen. Hon sköter media och kontorsarbete med excellens och passion, hon tar hand om människor på ett lysande sätt.
Rakt under min lägenhet hittar vi Sara Brännberg som är en trotjänare i SOS. Sara har varit med så länge de flesta kan minnas och planerar just nu bröllop för fullt tillsammans med Omar.
Men jag har ju ändå min favoritgranne inte mer än 4 meter härifrån. Hon heter Anna-Karin och min förlovning med henne är inte mer än några veckor gamla. Snart ska vi ut på missionsfältet tillsammans och jag kan knappt bärga mej av förväntan.

Berglandskap i vackra östra Etiopien

Vi hörs!


RSS 2.0