Kom till CCC!!!

Vaknar upp och inser att det är idag han kommer. Min och Mission SOS största förebild på jorden idag. Reinhard Bonnke! Tidigare i veckan har vi värmt upp med en helt galen dansk Christian Hedegaard och hans arbete Evangelist som engagerar många i Danmark. Igår fick vi besök av en av Bonnkes närmaste medarbetare och hittills har många blivit frälsta. Vi har även haft lyckade outreachs och har intagit medborgarplatsen två kvällar i rad. Men nu flyttar vi alltså kyrkan till CCC Barnhusgatan 12-14. Själv ska jag vara både mötesvärd och jobba med uppföljningen och innan dess ska jag ut och leta upp lite afrikaner i tunnelbanan som ska tas med till CCC så att vår vän Reinhard kan känna sej som hemma.

SOS Church fyller 1 år idag men glöm inte bort Maja som också har födelsedag idag.

Vi hörs!

Jag ska bli Tumbabo

En del tror att det är svårt att få bostad i Stockholmsområdet. Att man för stå i kö och söka till höger och vänster. Att man får slå sej fram i en djungel av andrahandskontrakt och blocketannonser. Att man får lägga ner all sin lediga tid på att ständigt söka efter en lägenhet och bostadshus. Jag var också en av dom som trodde att det var så.
Men oj vad fel jag hade! För knappt två veckor sedan sa Anna-Karin till mej att vi snart kommer att ha två bra boende med nära avstånd till varandra. Jag svarade tvivelaktigt att det blir svårt men vi kan försöka. Jag försökte förklara att det är svårt med boende i Stockholm men vi ska lägga ner mycket tid och leta efter nåt bra. Men hon vägrade lyssna på mej. Hon hade ju bett till Gud.
Så i förra veckan såg vi en ljusning. En lägenhet i Tumba där flera av våra vänner redan bor skulle snart bli ledig. Hon hade så gott som paxat en lägenhet. Efter ett par dagar senare verkade det som att det fanns en lägenhet till i samma trappuppgång och självklart passade A-K då på att fråga hyresvärden om det inte fanns möjlighet för mej också. Igår var allt klappat och klart. Kontrakten är på väg med posten och vi har fått varsin etta i samma trappuppgång på samma våning. Vi har ca 3 meters gångväg till varandra och nästa vecka blir det flyttlass för A-K. Själv får jag vänta en månad innan jag byter ut luftmadrassen hos Evermins till en skön säng i Tumba. Visst är Gud god!
Vi Hörs!
/Filip

Reinhard Bonnke på väg

Se hit mina vänner! Den här veckan är det något väldigt stort på gång! SOS Church fyller ett år och till helgen kommer det att firas ordentligt. Du måste bara vara där! Man hör ofta när folk gör reklam för ett evenemang och de säger saker i stil med; Det här får du inte missa! eller; då ska du inte vara någon annastans! Men den här gången menar jag det verkligen. Missa inte den här helgen! Du kommer med 100% säkerhet att ångra dej om du inte kommer. På schemat finns nämligen talare som Christian Hedgaard, Sigfried Tomaszevski och på söndag ingen mindre än Reinhard Bonnke! Bonnke är idag världens största evangelist! Han samlar i särklass mest folk på sina möten och det kan vara skaror upp till miljoner. Ingen ber heller med så mycket folk till frälsning som Reinhard och hans team på deras festivaler. Det finns idag ingen evangelist, musiker eller underhållare alla kategorier som samlar mer folk än vad Reinhard och hans Christ for all nationsteam gör. Visst han är fortfarande en människa men en Gudsman och en evangelist som saknar motstycke i världen idag och han är väl värd att lyssna på. Reinhard har passerat 70-gränsen och detta kan mycket väl vara sista chansen att få höra honom live så håll till på CCC (City Conference Center) Barnhusgatan 12-14 på söndag kl 16:00.
Du kanske hade planerat något annat i helgen men skippa det då. Du kanske inte ens gillar Stockholm? Kom i alla fall! Jag lovar att du inte kommer att ångra dej. Jesus komer att göra stora under. Många kommer att ta emot honom som sin frälsare och massor med mirakler kommer att ske genom Guds kraft.
Ps På fredag och lördag håller vi till i SOS Church lokaler på Warfvinges väg 26 på Kungsholmen. Välkomna!


Tillbaka i löparspåren

Ni som har följt min blogg under en lång tid vet att jag löpte en hel del under min tid i Etiopien. I Sverige har det dock blivit mycket mindre av den varan. Men nu är det slut på det. Igår drog nämligen Christer Rödven som för tillfället sover några nätter hos oss upp mej på morgonen för att han ville ha en löparkompis. Just då hade jag ingen aning vad det innebar. Då jag har vilat ca 4 månader för att låta kroppen återhämta sej från småskador i knän och fötter hade jag självklart inte mycket kondition i kroppen. Stål-Christer övertygade mej att det inte alls var långt och att vi skulle hålla ett lågt tempo. Jag tänkte att jag ska börja lätt och springa 3-4 km för att sakta bygga upp min kondition. Men så blev inte fallet. Christer tog mej med på asfaltsvägar och stigar. Vidare mot skogsdungar och broar. Över till grannkommunen och längs en liten sjö. Det kändes som att jag aldrig skulle nå målet. Envis och målmedveten som jag är bestämde jag mej dock för att inte vika mej. Trots blodsmak i munnen och att något i halsen påminde mej att jag har en spyreflex kämpade jag på. Backe upp och backe ner. När vi till slut nådde Flottsbros badplats tog vi en paus då Christer fyllde på vätskebalansen med badvatten. Sen var det inte långt till bilen och dags för färd hemåt. Jag satte mej och körde hemåt medan Christer i sann norsk Björn Dählie-anda kutade runt ett varv till.
När jag kom hem gjorde jag genast en onkolal firfir (scrambled eggs) för att få den riktiga Etiopienkänslan. Äggröran var nämligen standardfrukost i Harar.

Vi hörs

Brännmaneter och en sjövan tjej

Efter en enormt regnig dag så kastade vi oss i lillbåten för att hinna ut på en holme under det lilla uppehållet. Det packades på rekordfart, en termos kaffe, två buller och badkläder. Sedan var det bara att stanna vid första bästa holme. Helt opartiskt måste jag säga att Anna-Karin är enorm på att både hoppa i och iland och dessutom hade hon lagt fast båten långt innan jag hann visa henne. En naturbegåvning med andra ord. Det blev ett iskallt dopp när vi hittade en lucka mellan brännmaneterna och sedan fick vi värma oss med kaffet.
Imorgon ser det ut att bli en Skagen över dagen tripp med Västfjord.
Vi hörs!


Bloggen back on track

Vad har egentligen hänt med bloggen? Är den nedlagd för gott eller? Nej då inte alls! Men det är helt sant att den har stått stilla en längre period. Brist på internet, en hel del arbete och en förändrad livssituation är några av förklaringarna. Men nu ska det bli ändring på det.
Befinner mej förtillfället hos föräldrarna på Fotö tillsammans med Anna-Karin för en veckas semester. Snart blir det återträff med alla syskonen även om lilla treåriga Melwin redan har anlänt. Just nu kopplar han av med lite Emil i Lönneberga medan det förbereds för fulla muggar i köket.
Igår testade vi på CLX43-an. Alltså min gamla båt som jag sålde till pappa innan jag åkte till Etiopien. En mycket välplanerad affär som innebär att jag faktiskt kan låna den när jag är hemma på sommaren. Det blev en liten tur runt Fotö med A-Ks pappa Åke och hennes syster Kerstin i en inte helt vindstilla västanvind som resulterade i att jag och Åke fick saltvatten på våra tjocka tröjor.

Till slut ett stort grattis till min och Anna-Karins kära vän Sanna Michelle Viamontes i Huddinge som fyller 22 idag. Vi saknar dej, bakgrundsmusiken och de givande diskussionerna. God bless you!

Inom en snar framtid kommer bloggen attt se annorlunda ut. Den kommer att få ett annat namn mm. Detta p g a att nuvarande namn och utseende för tillfället känns ganska inaktuellt och behöver förnyelse. Tack för att du fortfarande läser bloggen trots det bristfälliga uppdaterandet.

Vi hörs!

RSS 2.0