En riktig påsk

I år vill jag ha en riktig påsk! Påsken har till skillnad från julen inte alltid varit självklar hur man ska fira. Man har lärt sej att man ska tänka på vad Jesus gjorde. Särskilt under långfredagen, som kändes väldigt lång eftersom man inte fick göra så mycket mer.
Annars målar vi ägg och barnen klär ut sej till påskkärringar och påskgubbar. Ris och kycklingar och blåkulla.
Sen säger vi att det är på grund av Jesus som vi firar påsken! Jag fick en gång en fråga från en arbetskamrat som löd så här. "Filip, du som är kristen, varför äter vi ägg på påsk?" Jag hade inget givet svar på den frågan och det var ju inte så viktigt heller.
Men när vi säger att det är på grund av Jesus som vi firar påsken så säger vi samtidigt att det är därför vi pyntar våra hem med gula kycklingar, påskharar och gömmer påskägg för barnen.
I år vill jag bjuda hem en ofrälst granne och tala om Jesus och uppståndelsen för honom. Denna påsken vill jag göra det som jag egentligen vill göra resten av året. Tala om Jesus och det eviga livet, förlåtelsen från synder och upprättelse. Och påsken är kanske den bästa tiden att göra det på.
Imorgon uppstår han och därför kan vi ha ett evigt liv! Det kallar jag en riktig påsk!


RSS 2.0