Färskt kött

Häromdagen åkte hela gänget upp till Tana Hotel. På Tana äter man kött och inte så mycket annat än kött. Man beställer vilken mängd man vill ha och hur det ska tillagas. Sen äter man det antingen med bröd eller injerra. Välkryddat är det också men väldigt gott. Jag har alltid undrat varför just detta stället har det godaste köttet jag ätit i Etiopien. Och denna dag fick jag svaret på min fråga.

Mitt under vår lunch dök det upp en ko som man jagade runt bakom hotellet. Vi skojade lite om att där är kvällsmaten och att den kommer att serveras senare under dagen. Men där hade vi helt fel! Tio minuter senare kom man springade med köttstyckena i den lilla kiosken där tranchörerna jobbade för fullt. Då vi tog en närmare titt på köttet som hängde där såg vi att det fortfarande pulserade och dallrade för fullt. Färskare kött än så här har jag knappast ätit någon gång! Det här slår de flesta restaurangupplevelser man kan uppleva på en västerländsk restaurang.

Gammal bild när Mohammed äter rått kött


Vi hörs!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0